4 CHARITATÍVNE VIRTUÁLNE BEŽECKÉ PRETEKY

Nadácia PORFIX spolu s agenturou BECOOL pripravila sériu 4 charitativnych virtuálnych behov, ktorých cieľom je pomoc ľuďom v tzv. prvej línii.

Tlačová správa:

Obedy do prvej línie boja proti koronavírusu

Bratislava 28. apríl 2020 – Hasiči, policajti, aj vojaci, ktorí pomáhajú s odberom vzoriek, strážia hranice alebo sú pri karanténnych centrách, dostávajú obedy zadarmo. Projekt pomoci rozbehla a aktuálne aj finančne zastrešuje Nadácia PORFIX. Do konca mája, takto bude rozdistribuovaných takmer 14 tisíc obedov. Okrem pomoci silovým zložkám v ťažkej situácií má aj ekonomický rozmer. Jedlo pre ľudí v prvej línii boja proti COVID-19 totiž kupujú z lokálnych reštaurácií, ktorým takto pomáhajú prečkať ťažké obdobie, kedy majú znížené tržby. Organizačne projekt podporuje aj agentúra BE COOL.

„Rozhodli sme sa pomôcť policajtom, vojakom a hasičom, ktorí dnes svojou prácou chránia nás všetkých. Vieme, že musia byť v teréne a myslíme si, že aspoň jedno teplé jedlo denne im pomôže lepšie zvládať ich náročné úlohy,“ povedal Martin Kováč – predseda správnej rady Nadácie PORFIX a predseda predstavenstva spoločnosti PORFIX – pórobetón, a.s. „Zároveň sme hľadali spôsob ako podporiť ľudí a ekonomiku v regiónoch, pretože zodpovedné firmy teraz musia ukázať, že im záleží na komunite. Preto jedlo v každom regióne kupujeme od lokálnych reštaurácií a aspoň z časti im tak pomáhame prekonať súčasnú krízu,“ dodal Peter Pukalovič, riaditeľ spoločnosti BE COOL.

Projekt bol v skúšobnej prevádzke spustený už v polovičke apríla pre Bratislavský kraj. Od 23. apríla sa rozšíril na celé Slovensko. Denne sa takto už distribuuje približne 360 obedov. S prípravou a rozvozom obedov pomáha v rámci celého Slovenska zatiaľ 13 prevádzok. „Sme hrdí, že môžeme byť prostredníctvom Nadácie PORFIX a agentúry BECOOL nápomocný ľuďom, ktorí sa v tejto neľahkej dobe nachádzajú v prvej línii a tým zabezpečujú a predovšetkým chránia nielen naše hranice, ale aj všetkých obyvateľov Slovenska," hovorí o projekte majiteľ reštaurácie Alcatras+s Brodské Eduard Hesek.

Všetky obedy sú nateraz hradené Nadáciou PORFIX. Organizátori teraz hľadajú ďalších partnerov, ktorí by sa chceli do projektu zapojiť a podporiť ho. Rovnako bude mať možnosť projekt podporiť aj verejnosť, prostredníctvom charitatívnej športovej akcie, ktorá sa pripravuje. Informácie o nej zverejnia organizátori v najbližších dňoch.